Mind Coach® Maria Rautava

Mind Coach® Maria Rautava


Olen psykiatrisen hoitotyön taustan omaava stressivalmentaja. Minun sydämen asiana lisätä ihmisten tietoisuutta mielenhyvinvoinnin-, stressinhallinnan-, ja palautumisen taidoista, sekä miten jokainen voi kehittää ja vahvistaa näitä.

Käyn valmentamassa, kouluttamassa ja luennoimassa eri organisaatioissa ja yhteisöissä, joissa mukana on ollut mm. sosiaali-ja terveysalan ammattilaisia, insinöörejä ja vapaaehtoistyöntekijöitä ym. Toimin myös Suomen Mielenterveysseuran mielenterveyden ensiapu- koulutusten ohjaajana.
Kun asiakkaat pyytävät uutta valmennusta tai koulutusta, on se minulle mitä parhain kiitos työstäni.

Taustani tulee psykiatrian hoitotyöstä hoitajana aikuisten-, sekä nuorten parissa.  Tämän kautta olen nähnyt, mitä mielentasapainon häiriöt voivat ihmiselle aiheuttaa ja miten ne vaikuttavat myös lähipiiriin. Tämä on vahvasti ohjannut minua siihen mitä nyt haluan viedä eteenpäin valmennuksieni kautta, ennaltaehkäisyä, oman vastuun, sekä elämän mahdollisuuksien oivaltamista.

Mieli & Oivallus syntyi pohdinnastani siitä, miten jokainen ymmärtäisi oman mielen haavoittuvuuden ja voiman, sekä sen tuomat mahdollisuudet elämään ja tällä tiellä olen vahvasti edelleen.

Intohimonani on viedä eteenpäin tietoa siitä, miten jokainen voi itse vaikuttaa omaan hyvinvointiin ja mielentaitoihin oppimalla stressinhallinnan ja palautumisen taitoja. Miten ja mihin stressi vaikuttaa omassa elämässä ja mitä hyvä palautuminen on? Annan tieteellisesti tutkittuja ja kokemuksellisesti testattuja stressinhallinta keinoja (iPred).

iPred stressinhallintamenetelmä on lähtöisin vaativista työelämän tarpeista poliisin Karhu-ryhmästä. Menetelmä sopii käytettäväksi sekä työelämässä että yksityishenkilöille.

Kasvatustieteen-, aikuiskasvatustieteen, sekä psykologian lisäopinnoista olen saanut vahvan tuen työni tekemiseen. Näiden lisäksi olen kouluttautunut erilaisissa kouluttajan/valmentajan työtä tukevissa ja kehittävissä koulutuksissa, sekä lukuisissa täydennyskoulutuksissa, joista olen saanut lisää työkaluja työni tekemiseen. Olen valmentautunut myös itse saaden lisäoppia valmennustyön tekemiseen. Kehitän itseäni jatkuvasti ja tällä hetkellä opiskelen stressilääketieteen opintoja.

Kun tarvitset yrityksellesi, työpaikallesi, vapaa-ajan yhteisöllesi, itsellesi tai läheisellesi tietoa mielen ja sen hyvinvoinnin ylläpidosta, palautumisesta tai henkisen kapasiteetin kasvattamisesta ja stressinhallinnasta, ota yhteys. Aurinkoa ja iloa päivääsi!Maria Rautava