Uskallatko pysähtyä kohtaamaan todellisen itsesi?

Mitä on olla oma itsensä? Olisiko se sellaista missä voit toimia spontaanisti ja olla sellainen, kuin haluat ilman ulkopuolisia vaikuttajia? Kenties päästää sisäisen lapsesi valloilleen ja tehdä juuri sitä mikä hyvältä tuntuu.

On helppo sanoa, että on oma itsensä, mutta kuinka moni meistä on aika-ajoin pysähtynyt miettimään sitä mitä todellisuudessa on? Ei välttämättä sitä miksi on syntynyt, vaan sitä mitä haluaa olla. Kuka on ihmisenä ilman rooleja?  Miten paljon omat todelliset arvot ovat mukana elämässä ja miten paljon niiden kautta voi vahvistaa omia voimavarojaan? Vai toimiiko, elääkö ja ajatteleeko ulkopuolisten olettamusten ja opittujen uskomusten mukaan?

Nämä ovat usein juurtuneet niin syvälle meihin, että niitä voi olla vaikea tunnistaa. Siksi onkin hyvä pysähtyä miettimään omaa elämää ja sitä, elänkö joka päivä, niin kuin haluan ja arvojeni mukaisesti? Elänkö joka päivä niin, että voin vanhana todeta eläneeni hyvän ja antoisan elämän niiden asioiden parissa, mitkä ovat oikeasti minulle tärkeitä?

Tämän päivän hektisyyden, tuloksellisuuden ja kiireen keskellä moni kadottaa itsensä. Mennään suorittamalla ja autopilotilla päivästä toiseen, eikä ole mahdollisuutta pysähtyä itsensä pariin. Ei ole aikaa itsensä kohtaamiseen. Sen henkilön kohtaamiseen, joka on oman elämän tärkein henkilö. Ei ole välttämättä aikaa myöskään muiden aitoon kohtaamisen. Menee vuosia ja taas vuosia, kun huomaa suorittaneensa elämää ulkoisten tekijöiden ohjatessa sitä. Usein kuulen sanottavan: ” Ei minulla nyt ole aikaa, kun on niin työntäyteistä.”

Työ vie suuren osan elämän ajasta ja siksi sille pitääkin vetää rajat. Minkä ajan elämästäsi annat työlle ja minkä ajan muulle elämällesi? Mihin hintaan myyt elämäsi ajan ja kenelle? Moni kokee ikään kuin katsovansa omaa elämää ulkopuolisena. Mikään ei oikein tunnu miltään. Mielestäni se on jo iso hälytysmerkki siitä, että nyt aika pysähtyä.

Ulkoiset tekijät vaikuttavat helposti siihen mitä olemme tai miten toimimme ja ajattelemme. Kun olet oma itsesi ja toimit oman sydämesi mukaan, olet varma siitä mitä teet. Uskoisin silloin myös rohkeuden olevan vahvempaa ja voimakkaampaa. Uskoisin silloin myös sydämen aitouden tuovan paljon lisää valoa, energiaa, rakkautta ja onnellisuutta elämääsi. Uskoisin, että näet silloin myös helpommin asioissa sen valoisamman puolen ja itsesi arvokkuuden ja ainutlaatuisuuden. Tutustu itseesi, sillä vain silloin voit myös vaikuttaa omaan elämääsi ja siihen mihin suuntaan se menee. Vain sillä voit tutustua oman mielen liikkeisiisi ja vahvistaa elämäsi peruskivijalan yhtä tärkeintä osaa, mieltäsi.

Pelkoa vai rohkeutta?

Eräältä julkisuuden henkilöltä kysyttiin pelottaako häntä olla esillä ja ihmisten edessä. Hän vastasi, että ei. Häntä ei pelota, koska hän voi olla juuri sitä mitä on, oma itsensä. Muiden mielestä hän saattaa välillä olla hyvinkin omanlaatuinen, mutta se juuri on hänen vahvuutensa. Ja se on hänen taikansa, millä suuret ihmisjoukot aina uudelleen tulevat hänen luokseen. Todellinen aitous. Hän toteuttaa itseään, mikä muiden mielestä ei ole aina sitä mitä odotetaan. Niin, sitä mitä odotetaan? Usein pelko voi olla tekijä, mikä vähentää ihmisen aitoutta olla oma itsensä. Onko se pelkoa kohdata itsensä vai pelkoa mitä muut ajattelevat?

Pysähdy miettimään mitkä ovat sinulle niitä asioita, joita teet intohimolla. Mieti asioita mitä tekisit, jos mikään ulkoinen tekijä ei vaikuttaisi siihen ( esim. raha, aika). Pysähdy miettimään mitkä ovat sinun elämäsi arvoja ja sen jälkeen, kuljetko niiden mukaan samaa tietä? Mitä arvojasi voit tällä hetkellä toteuttaa? Autan sinua mielelläni, ota rohkeasti yhteyttä.Maria Rautava

Maria Rautava • Mind Coach®
Puh. 050 4065 986
mielioivallus@gmail.com